2 uurtjes de haven in. (baars vissen)

Vandaag heb ik een paar uurtjes over, dus hup de spullen mee en naar de haven om wat baars te vangen. Met een zonnetje, wat nieuw kunstaas moet het wel lukken om wat baars te vangen op mijn vertrouwde stekkie.
Kleine shadjes werken altijd goed dus die hang ik eraan en begin de steigers en bootjes af te jiggen. Ingooien, af laten zinken en met zachtjes tikjes binnen vissen.

Al gauw krijg ik een aanbeet en sla meteen aan. Tijdens de dril komt er werkelijk een gigantische school baars mee die proberen het aasje van de gehaakte vis af te pakken.

Nummer 1 is binnen en word direct gevolgd door nog een baarsje.

Zoals altijd hebben de baarzen het truckje na een paar vangsten door en verwissel ik van kunstaas. Een klein wit shadje van Keitech met een anti wier haak leverde direct na de eerste inworp een vis op. Geen reus maar wel enorm veel fun!

Het uur daarom krijg ik op een berg volgers na totaal geen aanbeten meer. Continu volgens ze het kunstaas tot de oppervlakte waarna ze wegdraaien. Keer op keer vis ik de haven af en ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee.
Probeer nog 1 plek met een klein plugje en als dat niks oplevert dan wegwezen.

Een aantal worpen naar links, een aantal worpen naar rechts en ineens zwemt er een buffel van een baars achter het plugje aan. Ik kan helaas niet verder meer binnendraaien omdat ik bij de top ben. De baars besluit zich om te draaien en gaat weer het diepe in.

Ik werp een meter of 5 in de richting waar de baars heen zwemt en bam!! Hangen!! Een oude strijder vecht voor wat hij waard is en al gauw heb ik (gelukkig) zijn onderlip te pakken.

40cm baars op een plug

42 cm geweldig ligt er in mijn handen en wat zijn deze vissen toch prachtig. Kan hier letterlijk geen genoeg van krijgen en ga me de komende tijd enorm verdiepen in deze visserij!

De 15 minuten die daarop volgen leveren helaas geen vis meer op. Maar lekker belangrijk!! haha de buit is binnen en hier kan ik wel weer even op teren.