De jacht naar een nieuw pb meter snoek!! (deel 1)

De titel van dit hoofdstuk verraad een hoop. Al minstens 17 jaar staat mijn personal best snoek op een schamele 104 cm. Heb al tig meter snoeken gevangen en elke keer stopte de lengte onder de 104 cm. Enorme snoeken verspeeld dus de potentie zit er wel in. Op deze site zal ik mijn avonturen delen met jullie d.m.v. blogs en vlogs!

1 van mijn doelen aankomende winter is het verbreken van mijn PB. Dit zal gebeuren d.m.v. verschillende technieken zoals statisch met aasvissen en kunstaas en dan het liefst met groot rubber. Keer op keer weet ik snoek te vangen tijdens het “kanticalen”op snoekbaars en baars met kleine shadjes. Deze vervang ik door 16 cm shads in de hoop een dikke snoek te pakken.

Uiteraard blijf ik ondertussen ook op andere vissoorten vissen!

Om met grote shads te kunnen vissen is 1 ding erg belangrijk en dat is dat je ze moet hebben 😛 vandaag even naar een locale hengelsportzaak gereden om er een aantal te halen.

westin shads met 7 grams jigkop

Mijn keuze is gevallen op deze prachtige shads van ongeveer 16 cm van het merk Westin. Gebruik de kleinere versie regelmatig voor baars en ze hebben een geweldige actie. De jigkop bestaat uit een kingsize haak en weegt 7 gram. Voordeel van zo’n lange haak is dat ik geen extra dreg hoef te monteren! In de praktijk blijkt echter dat door de lichte jigkop de schad teveel wiebelt onderwater en af en toe op zijn kop zwemt.

westin shad 20cm

westin shad 20cm

Om dit tegen te gaan het ik een “ballast”in de buik van de shad verstopt. Dit zorgt ervoor dat de buik wat extra gewicht krijgt waardoor de wiebel iets verminderd. Gewoon een afgeknipte schroef of spijker in de buik drukken tot je hem niet meer ziet.

Natuurlijk meteen naar een water in de buurt gereden om te testen. Dit water betreft een zij-sloot van de Haarlemmer ringvaart dat hier vlak langs mijn woning loopt. Dit 65 km lange kanaal bezit over een goed roofvis bestand en hier zal mijn jacht zich ook grotendeels plaatsvinden.

Na een paar worpen zag ik al de eerste volger, echter zag hij mij ook en koos het hazen pad. Een paar worpen verder knalde er meteen na de inworp een snoek op en zoals je kan zien is de shad absoluut niet te groot. En mag enorm blij zijn dat er geen staart dreg op gemonteerd zat.

snoek met westin shad
snoek met ge-inhaleerde westin shad
snoek op westin shad
De eerste snoek is een feit!
westin shad toegetakeld
westin shad toegetakeld

Nadeel van snoek is dat ze je kunstaas enorm toetakelen en dat is te zien op! Shads zullen er hard doorheen gaan. Wellicht dat ik ze in de toekomst zelf ga gieten. Leuk project voor de aankomende winter….

Word vervolgd….