De jacht naar een nieuw pb meter snoek (deel 2)

De jacht is nog steeds gaande!  Afgelopen donderdag had ik een gast en samen zijn we hier in de omgeving achter wat roofvis aangegaan en aan het einde van de dag wist ik een potentieel pb vis te verspelen. Hoe deze dat verliep kan je zien op mijn Youtube kanaal of je klikt gewoon hier.

Gisteren langs de hengelsportzaak geweest om een voorraadje Westin kunstaas in te slaan. Hun concept, uitstraling van het aas en de werking bevalt mij uitstekend en zal voornamelijk dit aas gaan gebruiken!

Dikke snoek op Westin HypoTeez
Dikke snoek op Westin HypoTeez

Éen van de aasjes is de Westin HypoTeez , een extreem mooi geschilderd shad die stabiel door het water gaat terwijl de staart er lekker op los danst. Hierop was een 5 grams shaky-head jigkop gemonteerd en een stinger met een Gamakatsu dreg maat 2.
Geloof het of niet….de eerste worp leverde meteen een prachtige snoek op. Lengte niet gemeten maar zal ergens rond de 80 cm zijn. De 5e worp was dan weer een bak ellende en haakte de bodem van het kanaal. Dag prachtig stukje kunstaas 🙁 Onze vriendschap was kort maar kracht :P.

80 cm snoek op rapala plug
80 cm snoek op rapala plug

Verder wist ik afgelopen week nog een prachtige maar slanke snoek te haken op een 2 delige Rapala.

Nu hoor ik iedereen al denken…..dood aas is de shit voor grote snoek. Ik weet het… 🙂 en ga dit zeker ook nog wel doen, alleen vind ik actief met kunstaas gewoon veel leuker haha.

Bedankt weer voor jullie tijd, binnenkort het vervolg….